Bordeaux 

En Primeur-kampanj för Bordeaux årgång 2023

« 2023 är en mycket bra årgång och priserna väntas bli mycket lägre än förra årgången. »

 

The WineTeam - gassaswine.se

[kampanjen - En Primeur 2023]

-

Besök gärna www.champagnen.se med närmre 50st kvalitetsproducenter och över 300st kvalitetsviner.

Besök gärna www.bordeauxwines.se med över 2,000st kvalitetsviner från de största slotten i världen.

Veckans viner

Maison Henri & Gilles Buisson - Bourgogne Blanc 2022

« Biodynamic and organic certified agriculture since 2009 »

 

The wine team - gassaswine.se

Poäng: 88/100
399 kr / flaska - 2,394 kr / låda

Maison Henri & Gilles Buisson - Bourgogne Rouge 2022

« Här finns alla förutsättningar för stora vinupplevelser – småskalighet, stora skillnader i jordmån samt hängivna odlare. Ifrån det vi här kallar för Bourgogne, nämligen Côte d’Or, har vi sökt fram de mest utmärkande producenterna från Gevrey i norr till Santenay i söder. »

The wine team - gassaswine.se

Poäng: 87/100
399 kr / flaska - 2,394 kr / låda

Mystery Box no 1.

« Bin-ends i vinvärlden refererar vanligtvis till de sista flaskorna eller de sista delarna av en vinbatch eller 'bin'. 

Ordet 'bin används för att beskriva en specifik batch eller parti av vin, särskilt när det gäller viner som lagras på fat. Bin-numret identifierar och skiljer de olika partierna åt. 'Bin-ends' är således de sista flaskorna av en specifik batch eller det sista vinet som finns kvar från ett parti. Dessa flaskor kan säljas eller erbjudas till kunder till ett rabatterat pris eftersom de representerar de sista exemplaren av den specifika årgången eller batchen. Bin-ends kan vara ett bra sätt för vinhandlare att göra plats för nya partier och samtidigt erbjuda. »

 

The wine team - gasswine.se


 


Poäng: 90/100
1,999kr / låda

Mystery Box no 2.

« Bin-ends i vinvärlden refererar vanligtvis till de sista flaskorna eller de sista delarna av en vinbatch eller 'bin'. 

Ordet 'bin används för att beskriva en specifik batch eller parti av vin, särskilt när det gäller viner som lagras på fat. Bin-numret identifierar och skiljer de olika partierna åt. 'Bin-ends' är således de sista flaskorna av en specifik batch eller det sista vinet som finns kvar från ett parti. Dessa flaskor kan säljas eller erbjudas till kunder till ett rabatterat pris eftersom de representerar de sista exemplaren av den specifika årgången eller batchen. Bin-ends kan vara ett bra sätt för vinhandlare att göra plats för nya partier och samtidigt erbjuda. »

 

The wine team - gasswine.se



Poäng: 95/100
2,999 kr / låda

Bordeaux 2023 - en primeur 

Blogg - Dryck & livsstil

Mixade vinlådor

Domaine de la Romanée-Conti

Château d'Angludet - Margaux


Björnes Magasin

Vinlagring & vinkällare ? 

Viner från Tyskland

Viner från Champagne

Viner från Chablis

Viner från Piemonte

Viner från Bordeaux

Välkommen till Gassås Wine

Gassås Wine med Utvalda Viner, erbjuder tjänster och produkter inom vinvärlden. För att våra kunder ska kunna utveckla och fördjupa sitt vinintresse, så har vi valt att arbeta med personlig service och kompetent vinrådgivning. Genom våra personliga vinrådgivare får kunden hjälp med allt från att bygga upp och investera i sin egen vinkällare, till tips om druva eller vin till den stundande middagen.  

Som om detta inte skulle vara nog har vi dessutom två specialistsidor gällande Champagne och Bordeaux. 

Besök gärna www.champagnen.se med närmre 50st kvalitetsproducenter och över 300st kvalitetsviner.

Besök gärna www.bordeauxwines.se med över 2,000+ st kvalitetsviner från de största slotten i världen.

 

The wine team - gassaswine.se

Hur ska du tänka när du väljer vin?

Kött

En bra tumregel när du väljer vin till kött är att ju magrare kött desto lättare vin passar till. En smakrik, fet rätt som revbensspjäll passar bra ihop med ett fylligt och smakrikt vin. Lamm fungerar bra med ett generöst, fruktigt och kryddigt rött vin till, exempelvis viner av den smakrika druvan Nebbiolo som är ett nyanserat och kryddigt vin med mycket fatkaraktär och kraftfulla aromer. Även lamm är ett lite magrare kött och kan ätas med lättare viner som Petit Verdot och Malbec. Tänk här framför allt på vilken sås och vilka kryddor som används då dessa smaker lätt sätter sig i köttet.

Fågel

Fylligare maträtter med till exempel gräddsås ska allra helst matchas med ett rikt vitt vin, Varför inte ett vin gjort på Chardonnay. Om såsen är tomatbaserad så behöver du ett vin som matchar syran. Och då tenderar Pinot Noir att vara det självklara alternativet. Till syrlig mat, som till exempel anka som är marinerad med citron och timjan, så rekommenderas viner som också har en viss syrlighet så som vita viner av druvan Riesling eller Sauvignon Blanc. Grillad fågel, bör helst kombineras med ett kraftigt vin eftersom köttet får en lätt rökig smak från tillagningen, förslagsvis en Malbec eller Cabernet Sauvignon.

Fisk

Ta stöd i rättens struktur, konsistens och intensitet. Fundera exempelvis på hur dina tillbehör påverkar upplevelsen: som gröna, färska örter, primörer som sparris och nässlor som matchar friska viner, torra, utan fatsmak. Medan exempelvis ost, bröd, emulsioner nötter och mandel samt smör möter viner med liknande smaker, det vill säga torra viner med smöriga noter, gul frukt och karamellton från fat.

Dessert

Dessertens syfte är att avrunda och fullända en måltid. Det gäller att välja en dryck med rätt fyllighet till dessertens tyngd. Det är därför en mycket viktig huvudregel när man tittar närmare på desserter att vinet alltid skall vara sötare än desserten. Om inte så är fallet kommer vinet att upplevas som torrt och surt. Försök även att hitta gemensamma aromer mellan desserten och dessertvinet. Att låta dryckens aromer, det vill säga dess doftkomponenter spegla aromerna i desserten skapar en underbar harmoni.

Snacks - finger food

Tilltuggen serveras till en apéritif & vi vill givetvis alltid starta med Champagne eller andra mousserande viner. Givetvis kan råvara, säsong & tillagningssätt påverka hela upplevelsen. Om man gör, som i ett kontinentalt förhållningssätt, dricka apéritif någon timme eller så före måltiden kan man givetvis dricka cocktails & andra spritdrycker. Men om man väljer att servera aperitifen i direkt anslutning till måltiden bör man starta mjukt & elegans för att senare stegra smakerna i intensitet beroende på hur många rätter som serveras.

Skaldjur

Till naturella skaldjur som ostron, havskräftor, krabba & hummer är själva tillagningen nog inte så mycket att orda om. Tänk stramhet & elegans samt ett vin som inte har toner av ekfat. Snegla mot Champagne, Chablis, Albari‑ño, Sauvignon Blanc, etc. Vid tillagade skaldjur såsom gratinering & ugnsbakning får man tänka om & fundera på hur tillagningssättet & tillbehören ökar rätten intensitet som göra att vinets arombild måste skruvas upp för att både skapa harmoni & elegans.

Inga produkter valda

Totalt: 0kr
Antal: 0st