Abadía Retuerta

« Abadía Retuerta har varit inflytelserik när det gäller att öka regionens profil och erkännande. Tekniskt utanför Ribera del Duero DO bär alla företagets viner Vino de la Tierra de Castilla y León-beteckningen. Etiketterna innehåller regelbundet "Viñedos Propios [godsvingårdar] Sardon de Duero" på etiketten också. »

Historia

Vingården grundades 1996 med byggandet av en patenterad, toppmodern vingård. Byggnads- och gravitationsledda vinframställningstekniker designades av Pascal Delbeck, en Bordeaux-baserad oenolog och konsult kanske mest känd för sitt konsultarbete med det prestigefyllda Saint-Émilion-godset Château Ausone.
Abadía Retuerta har också ett befäst kloster från 1100-talet på sin egendom. Detta restaurerades och gjordes om till ett hotell av Abadía Retuertas moderbolag, det schweiziska läkemedelsföretaget Novartis.

Om vingården

Bodega Abadía Retuerta är en vingård baserad i Sardon de Duero, i centrala Spaniens norra Castilla y León-regionen, en bit väster om Ribera del Duero. Gården är känd för sina röda blandade viner gjorda av Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah och Petit Verdot.

Vingården grundades 1996 med byggandet av en patenterad, toppmodern vingård. Byggnads- och gravitationsledda vinframställningstekniker designades av Pascal Delbeck, en Bordeaux-baserad oenolog och konsult kanske mest känd för sitt konsultarbete med det prestigefyllda Saint-Émilion-godset Château Ausone.

Abadía Retuerta har också ett befäst kloster från 1100-talet på sin egendom. Detta restaurerades och gjordes om till ett hotell av Abadía Retuertas moderbolag, det schweiziska läkemedelsföretaget Novartis.

Tillverkningen av vinet

Även om röda viner utgör huvuddelen av portföljen, är en vit blandning gjord av en felaktig plantering av Sauvignon Blanc. Att experimentera med frukten var en framgång och 2011 blev den första kommersiella årgången.
Den mer traditionella Verdejo (mest förknippad med Castilla y Leóns Rueda-region) har lagts till, tillsammans med små mängder Gewürztraminer, Godello och Riesling.

Vinmakarens stil och filosofi

Abadía Retuerta arbetar också med att få sina vingårdar och viner till den ekologiska certifieringen, vilket återspeglar deras miljövänliga inställning. De har 193 hektar vingårdar, och de vinifierar bara sina egna druvor. Den genomsnittliga produktionen är 600 000 flaskor. De släpper begränsade kvantiteter av gamla årgångar hämtade från deras bibliotek, som går tillbaka till den första årgången 1996.

Inga produkter valda

Totalt: 0kr
Antal: 0st