Bruma del Estrecho de Marin

Detta exceptionella projekt är Elena Pachecos och Isio Ramos personliga idé, som syftar till att göra 100 % Monastrell-viner från utvalda DO Jumilla-vingårdar.

Med hjälp av vinodling och vinframställningstekniker som förvärvats från lokala vinodlare, tillverkar de sina viner skickligt för att nå sitt fulla uttryck med hänsyn till mikroklimat, jordmån, plats och vinstockarnas ålder. Faktorerna som bestämmer smaken på ett vin kan sammanfattas i fyra nyckelaspekter: klimat, jordmån, vinstockar och vinodling. Jordmånen är den faktor som avgör om en druvsort kommer att utveckla sin fulla karaktär eller inte. Monastrell har en mängd olika smakupplevelser beroende på om den är planterad i sandig, lera, stenig eller kalkig jord. I denna enastående vingårdssamling kombinerar vi savoir faire med passionen som förmedlas av regionens seniora vinodlare och deras sätt att bearbeta marken.

ARKITEKTERNA BAKOM PROJEKTET

Elena föddes i Jumilla i april 1973. Hon studerade ekonomi på universitetet tills hon bestämde sig för att ta ansvar för familjebodegan; som ledde henne till en magisterexamen i vinodling, enologi och vinmarknadsföring. Hon har tillbringat större delen av sitt liv med att flytta mellan Jumilla och Estrecho de Marín, där den familjeägda bodegan, Viña Elena , som grundades av hennes farfar 1948 och nu drivs av Elena, ligger. Hennes passion och kärlek till druvan Monastrell, den distinkta essensen av Jumilla, och hennes entusiasm för att göra premiumviner från sorten, ärvdes från hennes föregångare. Elenas erfarenhet inom vinbranschen sträcker sig över mer än tjugo år. För närvarande driver hon också jordbruksföreningen Casa de los Ardachos, som främst är tillägnad oliver, mandel och vingårdar, och förvaltar mer än 200 hektar av sin egen fastighet.
-
Isio Ramos föddes i Santiago de la Ribera i september 1974. Han har varit hängiven vindistribution sedan 2004 och har varit medlem i Wine & Spirit Education Trust sedan 2006. Även om hans passion för vin kom sent på dagen, var hans uthållighet , företagsamhet och intresse har gjort honom till en expert vinkännare och vinprovare. Efter många års samarbete med Elena i hennes Asien-projekt utvecklade de idén om att samarbeta i ett projekt för att göra viner från Monastrell med en "omaskerad" identitet. Viner som uttrycker regionen de kommer ifrån, med en markant stil utformad av både Elena och Isios förståelse av vin. Det här projektet lägger ytterligare en dimension till deras respektive karriärer i deras strävan efter fortsatt lärande och att ge tillbaka lite av vad vinindustrin har gett. dem: vänskap, passion, kunskap och uppoffring.

Inga produkter valda

Totalt: 0kr
Antal: 0st