« Bodegas Rodero grundades av Carmelo Rodero, en gammal vinproducent i staden Pedrosa de Duero vid floden. Han tillbringade en stor del av sin barndom mellan vingårdar och vingårdar och hade därför stor entusiasm och engagemang för vinframställning sedan starten. Han och hans fru Elena strävar efter att göra bästa möjliga viner med lokala druvor. Vingårdens viner har vunnit många lokala och internationella utmärkelser. »
Historia
Carmelo Rodero tillhör en gammal linje av vinproducenter i staden Pedrosa de Duero i Ribera. Hans barndom tillbringades bland vingårdar och vinpressar, och hans tidigaste minnen handlar om hans morföräldrar som producerade vin på traditionellt sätt. Carmelos passion var så intensiv att han från tonåren började investera sina första inkomster i nya vinplanteringar. Och så, baserat på drömmar, ansträngning och uppoffringar, lyckades han bygga upp ett betydande innehav.
Om vingården
Företaget har 140 hektar vingårdar som är utspridda för att dra nytta av de olika jordmånerna och maximera druvornas kvaliteter. Vingårdarna är i genomsnitt 30 år gamla, och klimatet i Ribera del Duero-regionen passar för vinodling. Huvudmålet att odla högkvalitativa druvor uppfylls genom att kontrollera och arbeta i vingårdarna på ett personligt sätt. Atlantens inflytande orsakar torra somrar och långa vintrar som fungerar perfekt med regionens kalkrika lerjordar.
Vinproduktionen
Hemligheten ligger i det unika, patenterade vinframställningssystemet, som gör det möjligt att skämma bort druvorna enbart med hjälp av gravitationen, utan pumpning. Genom att kombinera traditionella metoder med den bästa, avancerade tekniken.
Tempranillo, Cabernet Sauvignon och Merlot används för att tillverka rödviner av företaget. De unika vingårdarna samarbetar med den moderna vineriet med de bästa innovativa produktionsteknikerna. De använder ett patenterat, unikt vinframställningssystem som skämmer bort druvorna med hjälp av gravitationen och utan pumpning. Den senaste tekniken kombineras med tradition för att göra toppviner här. Deras kollektion har unga, intensiva såväl som mogna viner med stor struktur och elegans.
Vinmakarens stil och filosofi
Carmelo Roderos viners personlighet härrör från den gynnsamma kombinationen av två faktorer: vingårdarnas unika, ojämförliga egenskaper, i kombination med de mest innovativa produktionsteknikerna. Och allt detta drivs av vinmakarens och hans familjs styrka och entusiasm.