Château Angludet

Cru Bourgeois Supérieur

Margaux

Château Angludet är en vingård i Bordeaux-regionen i appellationen Margaux, i Médoc, på Girondes vänstra strand. Gården drivs av Benjamin Sichel som anammar biodynamik för att producera fantastiska röda viner med passion.
-
Château d'Angludet är en vingård i Margaux-appellationen i Bordeaux norra Médoc vinregion. Dess viner är högt ansedda och ofta kritikerrosade trots att de lämnats utanför den ursprungliga klassificeringen från 1855.
-
Vingården ligger på en triangulär del av Arsac-platån på Garonne-grus, cirka tre kilometer (1,8 miles) från Garonnefloden och början av Girondes mynning som löper norrut innan den svänger västerut till Atlanten och Biscayabukten.
-
Château d'Angludets grannar i Margaux, en del av den bredare, så kallade "vänstra stranden" av Bordeaux, inkluderar châteaux du Tertre och Monbrison. Egendomen d'Angludet ståtar med cirka 32 hektar vinstockar på den 81 hektar stora fastigheten, med planteringar som består av 46 procent Cabernet Sauvignon, 41 procent Merlot och 13 procent Petit Verdot.
-
Druvor jäser i betongkar och viner lagras på fat i cirka 12 månader med en tredjedel ny ek, och finförs sedan lätt med äggvita innan de buteljeras. Uppgifter om en egendom vid Angludet ("Angle of High Land") går tillbaka till 1150, och vingården tros troligen ha funnits på 1600-talet. År 1791 delades godset på fyra sätt mellan arvingar vid den dåvarande ägarens död, dess spridda karaktär förklarade avsaknaden av en efterföljande rangordning 1855.
-
Gården konsoliderades om 1891, men 1960 fanns det bara sju hektar vingård. Sedan 1961 har fastigheten varit hem för familjen Sichel, som har restaurerat slottet och dess vins rykte.

Inga produkter valda

Totalt: 0kr
Antal: 0st