Clos de l´Obac

Priorat

I slutet av 1970-talet gav sig Carles Pastrana och Mariona Jarque ut på sitt livsäventyr och ägnade sin yrkes- och familjeframtid åt projektet att återvinna vinerna från El Priorat och göra sina viner internationellt kända. Carles och Mariona skapade Clos de l'Obac och Misereres egenskaper, återplanterade vinstockar längs floden Siuranas stränder i Kataloniens södra förkustområde och etablerade Clos de l'Obac Winery.

 

Historia

1979 återupplivade Carles Pastrana och Mariona Jarque familjens vinframställningstradition genom att inleda ett långt äventyr som syftade till att rädda de antika kartusiska vinerna i hjärtat av de länder som en gång övervakades av de tidigare priorerna i Scala Dei, ett kloster beläget i Priorat-regionen.

De skapade egendomarna Clos de l'Obac och Miserere, återplanterade vingårdar vid floden Siuranas strand i Kataloniens pre-kustregion och etablerade Clos de l'Obac vingård. Från och med 1989 produceras de första vinerna och CLOS DE L'OBAC blir ett av de 150 bästa vinerna i världen enligt World Wine Guide (Slowfood).

 

Om vingården

Fyra decennier efter dessa början är projiceringen av Priorat-viner och de två egenskaperna hos familjen Pastrana & Jarque, Clos de l’Obac och Miserere, nu en referenspunkt i den internationella vinscenen. Styrkan i rörelsen som initierats av den lilla gruppen av pionjärer har lett till att nästan tvåhundra nya vingårdar i Priorat byggts av vinmakare från hela världen, vilket återupplivar ett område som, som vi nämnde tidigare, hade varit det mest deprimerade i Katalonien.

 

Vinets framställning

Clos de l'Obac är ett vin med extraordinär kraft, struktur och komplexitet. Dessa egenskaper är resultatet av mångfalden av orienteringar och höjder hos sju (av totalt åtta) vingårdar planterade runt staden Gratallops med Grenache, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot och Carignan. Medan de gamla vinstockarna Carignan och Grenache, över 50 år gamla, ger en omisskännlig Priorat-karaktär, möjliggör de andra druvsorterna en unik personlighet baserad på balansen mellan styrka och finess.

 

Vinmakarens stil och filosofi

 

Deras hårda arbete gav resultat och 1993, World Wine Guide, betraktade Clos de l'Obac som ett av de 150 bästa vinerna i världen.
-
Trettio år senare, tillsammans med sina två barn, Guillem och Iona – som representerar den här historiens väsentliga framtid – har de konsoliderat ett projekt som nu är känt och erkänt runt om i världen.

Inga produkter valda

Totalt: 0kr
Antal: 0st