David Finlaysson at Edgbaston Vineyard
Stellenbosch
Edgebaston Vineyards ligger vid fortet Simonsberg i norra delarna av Stellenbosch. Som är hem för David Finlaysons produktion av premiumviner.
Historia
Med över 25 års erfarenhet i Sydafrika och ett antal vingårdar runt om i världen, inklusive Château Margaux i Bordeaux & Peter Lehmann i Australien, är David Finlayson en erfaren vinmakare. Född och uppvuxen i Stellenbosch och tredje generationens druvodlare och vinmakare, köpte familjen Finlayson Egdbastion Vineyard 2004. Här började de processen att återplantera och bygga om vingården.
Om vingården
Kvalitet och ett holistiskt förhållningssätt till produktionen av deras viner är dess etos. De strävar efter att odla marken, odla druvorna och göra vinet på ett miljövänligt sätt samtidigt som de ser till att varje vin håller världsklass.
Vinets framställning
David kvalificerade sig som vinmakare vid Elsenburg Agricultural College i Stellenbosch som Dux-student och fortsatte sedan med att resa världen runt och skaffade vinframställning först i Australien (Peter Lehmann Wines) och sedan i Frankrike på det världsberömda Chateau Margaux.
Egendomen har djup lermatjord och skifferunderjord, unik för just denna del av Stellenbosch som producerar viner med utmärkt struktur, klassisk stil och mineralitet.
Det finns 22 hektar vinstockar planterade på den 29 hektar stora fastigheten.
Sorter planterade;
- Chardonnay
- Sauvignon Blanc
- Semillon
- Viognier
- Shiraz
- Mourvedre
- Tannat
- Merlot
- Cabernet Sauvignon
- Petit Verdot
- Cabernet Franc
Under de första åren av utvecklingen satsade David sin tid och energi på att se till att endast det bästa vinmaterialet som fanns tillgängligt planterades, vårdas och spaljerades.
Endast organiska gödningsmedel används i våra vingårdar, och våra källor är hormonfria mjölkbesättningar och kompostplatser.
Vinmakarens stil och filosofi
Edgebaston-viner görs av David Finlayson på Finlayson-familjens vingårdar i Stellenbosch. Kvalitet och ett holistiskt förhållningssätt till produktionen av vinerna är etos. De strävar efter att odla marken, odla druvorna och göra vinet på ett miljövänligt sätt samtidigt som de säkerställer att varje vin är i världsklass. Det är Finlayson-familjens fasta övertygelse att Stellenbosch alltid har och kommer att förbli Sydafrikas finaste vinregion.