Domaine Paul Chavy

« Paul Chavy förkroppsligar nästa generation av en familj som är djupt rotad i världen av fina Bourgogneviner. Paul gick med i familjens egendom, Domaine Jean-Louis Chavy, och lade sitt engagemang till familjens sex generationers arv som etablerades i Puligny-Montrachet. »

Historia

Familjen Chavy har varit rotad i Puligny-Montrachet i över 200 år, men det var inte förrän 1986 som Gérard Chavy började flaska sina viner och sålde dem tidigare till négocianter. Efter Gérards pensionering runt 2005 delades godset upp i två separata enheter som förvaltades av hans söner, Jean-Louis och Alain Chavy.-Paul har en inspirerande vision och bestämde sig 2020 för att etablera sin solovinsatsning, som gör att han kan göra viner efter sin kreativa hand. Paul Chavy är son till den berömda Bourgogne-vigneron Jean-Louis Chavy. Paul startade en ny och prestigefylld négoce-verksamhet som gjorde det möjligt för familjegården att erbjuda ett bredare utbud av viner och samtidigt skapa möjligheter att arbeta med olika terroirer och från Saint Aubin upp till Gevrey Chambertin.

Om vingården

Vingården ligger nära södra spetsen av vinregionen Rioja Alta, mitt i den vackra Ygay Estate, den största enskilda egendomen i Rioja. Dess 300 hektar är helt ägda och runt gården, som ett slott - ovanligt för regionen.

Vinframställning

Han lägger till modernitet och innovation och tillämpar samma rigorösa tillvägagångssätt och noggranna urvalsmetoder som han lärde sig för att säkerställa att varje flaska uttrycker renheten, djupet och elegansen som har blivit synonymt med Chavy-namnet.

För de vita vinerna använder Paul en noggrann vinifieringsprocess, med lång, långsam pressning i en pneumatisk press för att bevara den finaste jästfällningen. Vinerna åldras i 350-liters fat från en mängd olika kooperativ i 11 månader, följt av ytterligare 6 till 7 månader i tank innan buteljering, med endast lätt filtrering och finning vid behov.

De röda vinerna är tillverkade med omsorg, med 100% avskalade druvor. Efter en sval maceration på 5-7 dagar i rostfritt stål genomgår de 17-22 dagars jäsning med försiktiga pump-overs och ingen nedstansning. Efter 12 månader på 228 liters fat blandas vinerna i rostfria ståltankar i ytterligare 6-7 månader innan buteljering, utan finning och med lätt filtrering. Detta noggranna tillvägagångssätt, kombinerat med Pauls färska insikter och växande erfarenhet över nya terroirer, visar upp domänens mångsidighet samtidigt som de levererar de exceptionella viner de är kända för.

Vinmakarens stil och filosofi

Familjen Domaine är känd för sitt engagemang för excellens, respekt för terroiren och noggranna vinframställningsmetoder.

Inga produkter valda

Totalt: 0kr
Antal: 0st