Frédéric Magnien
Domaine Michel Magnien
Michel representerar den fjärde generationen vinodlare i familjen Magnien. Från tidig ålder arbetade han under sin far Bernard på vingården som var på 4 hk mark.
När Michel själv tog över driften från sin far så började han köpa upp mark under perioden 1967-1991 och kan idag stoltsera med odlingar ibland annat Clos De La Roche Grand Cru, Clos Saint-Denis Grand Cru, Morey-Saint-Denis 1er cru och Gevrey-Chambertin 1er cru.
När tiden är mogen kommer även Mihels son Frederic in i verksamheten och hans första riktiga avtryck i verksamheten är att övertyga sin far om att sluta sälja druvorna och istället fokusera helt på sin egen produktion från alla deras vingårdsläge.
2008 har domänen helt konverterat till organisk odling och blivit certifierad av Ecocert.
Efter år av ansökningar så blir dom även certifierade i biodynamik av Demeter. Domänen verkligen brinner för det ekologiska jordbruket av vinstockar och vin.
Tack vare Michel Magniens speciella omsorg för sina vinstockar genom åren är vinerna unika och trogen mot de bästa terrorerna i Bourgogne. Domänen förvaltas nu av Frédéric, den femte generationen, som strävar efter att höja deras viner till ännu högre höjder.
Frederic Magnien är född 1969 och arbetade 1987 till 1991 hos sin far på domänen.
Efter det ville han utveckla sina kunskaper på egen hand och åkte först till Kalifornien för att arbeta hos Josh Jensens Calera-egendom och därefter hos Garry Farr på Bannockburn Vineyard Estate i Australien.
1993 åkte han hem för att gå på vinuniversitetet i Bourgogne och därefter kunde han titulera sig oenologi.
1995 tog Frederic ett av sina viktigaste besluten i sitt liv. han skapade ett vinframställningsföretag under sitt eget namn baserat på att köpa druvor. Hans mål var att förbättra vinodlarnas arbete: Frédéric Magnien äger faktiskt inte vinstockar utan spelar en viktig roll som konsult med de odlare som han arbetar med. Detta gör det möjligt för honom att välja tomter av mestadels äldre vinstockar (över 40 år gamla) och att köpa druvor av mycket hög kvalitet, med optimal mognad, bland de adligaste av Bourgogne-appellationerna. Sedan kan han, från druvplockningen, utforska den aromatiska mångfalden i Côte de Nuits terroir och bygga vidare på vinodlarens dedikerade arbete.
Det ständiga sökandet efter kvalitet och respekten för Terroirs leder Frédéric Magnien till organisk vinodling. Vi investerar i denna riktning för att sublimera den exceptionella renheten från jorden till vinerna.
Sedan 1996 har varje steg i vinframställningen följt biodynamisk odling.
Stilen på deras viner är eleganta och väldigt rena då dom på ett perfekt vis speglar den jord dom är odlade på. Dom är relativ generösa, men inte kraftiga. Tanniner finns i hans viner, men på en alldeles lagom och balanserad nivå för att skapa struktur och ryggrad i sina viner.
Frederic har en sällsynt hög kvalitet på sin produktion som du bara måste uppleva.