Langlois-Chateau

« Langlois-Chateau grundades 1885 av Edouard Langlois och Jeanne Chateau. Idag drivs företaget, som ägs av champagnehuset Bollinger, av Michel Villedey. »

Historia

Företaget grundades 1912 av makarna Edouard Langlois och Jeanne Chateau som startade verksamheten med att producera mousserande viner. Verksamheten blev en framgång men genomgick en omvälvning när Edouard dödades i första världskriget. Efter hans död tog Jeanne över driften av godset.

Gårdens fortsatta framgång ledde till att Maison Bollinger i Aÿ-Champagne-kommunen köpte majoritetsägandet 1973. Denna betydande investering ledde till att källarna utökades och att nya vingårdar planterades i Saumur och angränsande appellationer.

2007 genomgick vingården på den historiska platsen i St-Hilaire St-Florent en översyn med all produktionsutrustning, källare och allmänna administrationskontor flyttade dit för att vara i större närhet till vingårdarna.

Om vingården

Fastigheten omfattar 65 hektar vingårdar i Saumur, samt mindre vingårdar i Sancerre och Muscadet. Förutom mousserande viner producerar de även både vita och röda stilla viner. Vinmakare är Francois Regis de Fougerox.

Tillverkningen av vinet

Langlois-Chateau är en vingård i appellationen Saumur. Mousserande Crémant de Loire-viner är flaggskeppsprodukterna. Dessutom produceras flera serier av stilla viner från Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Cabernet Franc och Pinot Noir. Dessa kommer från vingårdar i Saumur, Saumur-Champigny, Sancerre och andra platser i Loiredalen.

Vinmakarens stil och filosofi

Enligt lag ska en crémant legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering.

Inga produkter valda

Totalt: 0kr
Antal: 0st