Leopoldo I di Toscana

Där Bordeaux-sorterna uttrycker sin maximala potential.

 

Leopold I i Toscana ligger vid foten av det kuperade området i kommunen Bibbona i Livorno-provinsen med utsikt över Bolgheri, och har ägts av Nicholas D'Aria sedan 1996 med köp av 31 hektar mycket lämpliga för vinproduktion.
-
Vingårdsarealen är 13 ha som kommer att öka med åren till att täcka cirka 20 ha med en struktur av medelstrukturerad jord, med god närvaro av lera som stöds av baselement.
-
Därav valet av en miljövänlig gröda och en låg produktion per ha, för att garantera dess höga kvalitet och en igenkännbar personlighet.
-
Den korsas över hela sin förlängning av ventilationskonstanter från både havet och landet, vilket genererar rätt värmeutbyte inom själva vingården som har en täthet på 9 600 vinstockar per ha odlade på bilaterala sporrade rader.
-
Jordmånen och klimatförhållandena i detta område tillåter Bordeaux-sorterna att uttrycka sin maximala potential i kvalitet med komplexitet, elegans och robusthet.

Filosofi

Vin måste vara uttrycket för de livskrafter som har producerat det. Sedan jag upptäckte en passion för vin för femton år sedan föddes min önskan att skapa min alldeles egna produkt, och på så sätt kombinerade min passion för vinodling med min erfarenhet av livet på landet. Att producera kvalitetsviner samtidigt som man respekterar miljön och förbättrar området. Att skapa ett enkelt vin som togs om hand i minsta detalj efter historien inom den toskanska traditionen, och som var i balans med och anpassat till landet, och ändå med blick för framtiden.
-
En djärv kombination av gammal tradition och avantgarde enligt bionaturliga kriterier för jord, växt och klimat idag har gjort det möjligt för mig att få en enkel och naturlig produkt, men en av hög kvalitet. Min respekt för naturen och för mina rötter är väldigt viktig för mig även om det är mycket svårare och dyrare, från användningen av naturliga gödselmedel på fälten, strikt handplockning av druvor och krossning av rullar av mycket mjuk gummilatex.
-

I våra glas öppnar sig smakerna av Cabernet Franc och Sauvignon, Merlot och Syrah, odlade nästan nära havet, med lätt igenkännliga medelhavssmaker som kan spåras till själva rötterna som genererade dem. Vin måste vara uttrycket för de livskrafter som har skapat det och det är denna filosofi som jag vill förmedla till konsumenten, för att leda dem mot uppskattningen av mitt vin.

 


Inga produkter valda

Totalt: 0kr
Antal: 0st