Uva Mira Mountain Vineyards

« Uva Mira – underbar druva – kapslar med två ord essensen av denna vingård, lika kortfattat som utsikten från dess Helderberg-vingårdar presenterar essensen av Stellenbosch Winelands. »

Historia

Den fascinerande effekten av att stå på bergssluttningarna vid gården är inte begränsad till den besökande vinprovaren. 2014 råkade bara en affärsman från Johannesburg vid namn Toby Venter stå där. En man väl insatt i excellens och estetik visste han utan tvekan att detta var en fastighet han var tvungen att förvärva. När allt kommer omkring, som vd för Porsche, Bentley och Lamborghini i Sydafrika är han, kan man säga, driven av en önskan om distinktion, klass och kvalitet.

Om vingården

Uva Mira Mountain Vineyards ligger i Sydafrikas kustregion, ett område som har några av de äldsta jordarna i världen. Dessa jordar utgjorde en del av superkontinenten Gondwana tills dess plattor först kolliderade, sedan slets sönder i Afrika, Sydamerika, Australien och Antarktis för cirka 400 miljoner år sedan. Bevis på detta ligger i de höga, väderbitna bergen som pryder det omgivande landskapet och bergskedjan Helderberg mot vilka våra vingårdar ligger inbäddad.

Varje enskilt fats utveckling övervakas noggrant under hela mognadsperioden som för våra röda sorter kan pågå i upp till 19 månader. När tiden är mogen, kommer konsten att blanda in i bilden där vi kreativt blandar varje komponent till ett mästerverk, för att slutföra processen som började i våra vingårdar, övervakad av Moder Natur.

De fina vinerna handgjorda på Uva Mira är gjorda med endast druvor från vingårdarna på gården, för att verkligen uttrycka de unika egenskaperna hos denna anmärkningsvärda plats. En gyllene tråd går genom vår vinportfölj som talar om elegans, fruktens renhet, friskhet, mineralitet och lång livslängd.

Vinframställning

Vinframställningens dygd ligger i att lyssna till Moder Naturs viskningar och återgälda med rätt mängd omsorg och uppmärksamhet. Spjutspetsutrustning kombineras med upp till minuts vetenskaplig forskning och vår egen erfarenhet för att hjälpa till att vägleda denna fascinerande skapelse av naturen till vin.

Lämna fotspåren i vingårdarna och vår själ i källarenVårt plockdatum bestäms enbart på provsmakning av fenolmognad i våra bär, det är ett beslut baserat på smak. Varje bär behandlas med största respekt genom noggrant urval och känslig handplockning. Bären packas försiktigt i 18 kg luggar och transporteras till källaren tidigt på morgonen medan temperaturen är sval.

Jäsningen sker i moderna jäsningskärl av rostfritt stål och malolaktisk jäsning, beroende på vin, sker på fat. Efter jäsning mognar vinet på utvalda franska ekfat. Varje fat är specifikt utvalt för en viss vin- och vinstil. Varje detalj beaktas – de specifika tjuvarna, ekens ursprung, ekens rostning och fatets storlek.

 

Vinmakarens stil och filosofi

Visionen blir verkligen verklighet med den hållbara vinodlingen, synlig från det ögonblick man går in på vår egendom. Du kan se uggle- och fladdermuslådorna vila mellan trädgrenar, sittpinnar för rovfåglar som står högt mellan vinstockarna och bikupor som ligger bredvid vingårdarna. Det är inte ovanligt att se babianer som stjäl vindruvor, en duiker som rusar mellan vinrankorna i skymningen, ugglor som undersöker vingårdarna eller en slingrande karakall eller piggsvin som mörker.

Inga produkter valda

Totalt: 0kr
Antal: 0st