Bodegas Sauras

Den traditionella metoden att odla huvudtränade buskrankor, framför allt regnmatade, underlättar ett av våra huvudmål, att få färska, naturliga ekologiska druvor i små klasar, med optimal syra och måttlig alkoholhalt för att ge smaker som är typiska för jorden och landskap av Caravaca de la Cruz. Druvorna plockas och väljs ut för hand och läggs i tio kilos lådor. Sedan förs de från vingården till vingården så snabbt som möjligt. Alla vingårdar ligger på samma egendom.
Efter lite kort förtydligande buteljeras den ofiltrerad för slutlig lagring. Resultatet är ett vin med intensiv färg, fina, eleganta aromer, fruktig, smakrik och köttig i gommen.

D. O. Bullas

Det finns en anrik tradition av vinframställning bland folket i D.O. Bullas territorium, vilket framgår av de många traditionella vingårdarna på både landsbygden och i stadshus. Vingårdarna finns inom ursprungsbeteckningen Bullas. Ett land med ett hävdvunnet förhållande till vin, med rester av vinproduktion som går tillbaka mer än 2 600 år. Monastrell är den lokala sorten som står för majoriteten av denna beteckning. Den har medelstora till stora klasar, som är täta och kompakta på grund av sin stora blomning. Dess klasar är koniska och täta, med små, sfäriska bär.

Inga produkter valda

Totalt: 0kr
Antal: 0st