Emilio Moro

« Emilio Moro är en spansk vingård baserad i Ribera del Duero som främst producerar röda viner från druvsorten Tinto Fino (det lokala namnet på Tempranillo). Det etablerades 1987 när familjen Moro slog ihop resurser för att köpa en press och källare, men familjen har mer än 120 år av vinframställningsarv i regionen. »

[Läs vår artikel om Emilio Moro i bloggen 'Dryck & Livststil'] 

Historia

Ribera del Duero kan på många sätt räknas som en ung region, Ribera blev ursprungsbeteckning först 1982 och har sedan dess expanderat och fått ett världsrykte för sina viner. Över 100 år av vinframställningstradition i Moro-familjen har byggt upp det vi idag känner som Bodegas Emilio Moro. Den nära kontakten med marken, kunskapen som förvärvats under generationer och den djupa kärleken och respekten för vin avspeglas i varje glas, i varje flaska, i varje s.k.

Om vingården

Historiskt har Bodegas Emilio Moro odlat vinstockar för produktion av bulkviner tills ändrade konsumentsmak stärkte marknaden för fina viner. Bodegas Emilio Moro har fyra egendomsvingårdar: Resalso, Camino Viejo, Sanchomartín, och dess äldsta, Valderramiro, som planterades 1925. Vingårdarna har utsikt över floden Duero, som ligger på land som ibland når så högt som 700 m (2300 fot) över havet .

Tillverkningen av vinet

Bodegan producerar många viner med olika mängder flask- och fatlagring, som är märkta med egna namn. Toppvinet, Clon de la Familia, har en begränsad årlig produktion, medan dess Finca Resalso och Emilio Moro med samma namn når 600 000 flaskor vardera.

Malleolus-sortimentet – en hänvisning till namnet på gamla vinstockar i regionen, känd som "majuelos" – inkluderar envingården Valderramio (planterad 1924) och Sanchomartín-områdena på en hektar (2,5 tunnland). Standardvinet Malleolus kommer från en blandning av gamla vinplatser i regionen.

På senare tid har vingården förgrenat sig till att producera en rad Godello-baserade vita viner från Bierzo-regionen, i nordväst.

Vinmakarens stil och filosofi

Bodegan har en forsknings- och utvecklingsavdelning som samarbetar med ett antal universitet i olika projekt, särskilt de som främjar framgången för Tinto Fino. Emilio Moro var också en grundare av Institute for Vine and Wine i samarbete med University of León.


Inga produkter valda

Totalt: 0kr
Antal: 0st