Mas Martinet

« Mas Martinet är en spansk vingård kopplad till den lilla gruppen vinproducenter som tillskrivs förnyelse av Priorat som en av landets finaste vinproducerande regioner. Garnacha är den viktigaste druvan i vingårdarna och i vinerna, och utgör majoriteten av många av Martinets blandningar. »

Historia

Vingården går tillbaka till 1989 när José Luis Pérez och sådana som René Barbier, Alvaro Palacios, Carles Pastrana och Dafne Glorian började återuppliva vingårdar i Priorat. De producerade sina första viner tillsammans i Clos Mogador vingård innan de separerade i början av 1990-talet för att var och en hitta sina egna gods. Pérez grundade Mas Martinet.

 

Om vingården

Mas Martinet odlar 10 hektar (25 tunnland) vingårdar, som alla är familjeägda. Garnacha planteras av Cariñena och Syrah tillsammans med mindre mängder Cabernet Sauvignon och Merlot. Det finns flera andra vingårdar inom företagets innehav, alla inom Priorat.

Tillverkningen av vinet

Clos Martinet är portföljens flaggskeppsvin, en Garnacha-baserad röd blandning som kommer från flera vingårdar inom företagets innehav. Den är lagrad på både franska ekfat och leramfora för att skapa komplexitet.
Andra viner i samlingen inkluderar Pesseroles Brisat. Det är traditionellt apelsinvin, framställt av en rad vita druvsorter och macererat på skal i upp till tre månader. Innan buteljering lagras den under en längre period i glaserade keramiska stora burkar och demijohns.

Vinmakarens stil och filosofi

Idag har firman en position som en av områdets absoluta topproducenter. Sedan 2001 står Mas Martinet i regi av Sara Pérez som sedan 2006 ställt om firman till ekologiskt jordbruk. Vinerna har successivt sedan Sara tog över gått från att ha större inslag av Bordeauxdruvor till att bestå mer av områdets lokala druvor såsom Garnacha och Cariñena.

Inga produkter valda

Totalt: 0kr
Antal: 0st