
Mesquida Mora
Ett biodynamiskt odlat vin som visar upp hur fantastiskt komplexa vita viner som kan produceras på Mallorca baserat på gamla vinstockar av de för ön unika druvorna Prensal Blanc och Giró Blanc. Friskt, fräscht, fruktigt av päron, äpple och tropiska limetoner med fina mineraltoner från kalkstensjorden och lång fyllig lite krämig eftersmak.
Vinet har mycket låg nivå av endast naturligt förekommande sulfiter. Servera det ca 10-12° C tillsammans med grillade eller stekta fiskrätter eller en smakrik fisk- och skaldjursgryta med en krämig aioli.
Passionerad pionjär för biodynamiska toppviner med gamla vingårdar
Mesquida Mora är ett familjeägt företag som producerat vin i fyra generationer och som nu drivs av Bàrbara Mesquida Mora. Hon är en av pionjärerna på Mallorca att producera vin på ett hållbart, ekologiskt och biodynamiskt sätt sedan 2007 – långt innan detta blev trendigt och efterfrågat från oss konsumenter.
Bàrbara är mycket passionerad kring att producera vinerna så naturligt som möjligt och kring att bevara och utveckla de unika druvorna som endast finns på Mallorca som t ex Callet, Prensal Blanc och Giró Blanc. Genom att tidigare generationer också var bland de första på ön att planera in internationella druvsorter så kan Bàrbara också använda sig av Mallorcas äldsta vinstockar av Cabernet Sauvignon och Chardonnay mfl som efter många år nu anpassat sig till det unika klimatet på Mallorca.
Vingården
Arbetet i vingården sker strikt enligt de biodynamiska principerna för att vara i samklang med naturen. Vingården är biodynamiskt certifierad medan vinerna är ekologiskt certifierade. Är ni flera som kommer på besök så går det att ordna en vinprovning under segeltaket vid den gamla väderkvarnen mitt ute i vingården – ett minne för livet. Här kan du prova Acrollam (Mallorca baklänges) Blanc och Rosat samt de röda toppvinerna Trispol och Sòtil, den senare ett av de få som görs till 100% på Callet-druvan.
Familjeföretag
Mesquida Mora är ett familjeägt företag som producerat vin i flera generationer, men som sedan 2004 drivs av Bàrbara Mesquida Mora. De är en av pionjärerna på Mallorca att producera vin på ett hållbart, ekologiskt och biodynamiskt sätt – långt innan detta blev trendigt och efterfrågat från oss konsumenter. Bàrbara är mycket passionerad kring att bevara och utveckla de unika druvorna som endast finns på Mallorca som t ex Callet, Mantonegro, Prensal Blanc och Giró. Arbetet i vingården sker strikt enligt de biodynamiska principerna för att vara i samklang med naturen. Vingården är biodynamiskt certifierad (Demeter) medan vinerna är ekologiskt certifierade.