Nin-Ortiz

« Carles Ortiz och Esther Nin är ägare till Cellar Familia Nin Ortiz med vingårdar i Porrera och Torroja. Esther är också oenolog på den berömda vingården Clos Erasmus. 2004 köpte Esther 3 hektar och började producera sitt eget vin "Nit de Nin". »

Historia

2007 träffade hon Carles som ägde 10 hektar och sålde sina druvor på den tiden. Han hade lekt med tanken på att producera sitt eget vin och tillföra mer värde till sina vingårdar. Samtidigt är Cellar Nin Ortiz ett familjeföretag med 14 hektar och en årlig produktion på 25 000 flaskor.

 

Om vingården

Familia Nin-Ortiz odlar bland annat Garnacha, Carignon, Roussane, Marsanne och Chenin Blanc. Familia Nin-Ortiz odlar också en liten tomt av den sällsynta sorten Garnacha Peluda - en korsning mellan Garnacha och Carignan.

 


Vinframställning

Vinportföljen består av två samlingar: Nit de Nin Mas dén Cacador och Coma dén Romeu viner produceras från mycket gamla vinstockar medan Planetes sortimentet produceras från yngre vinstockar. I vingården antas en förlängd maceration på upp till fyra veckor för att maximera en skonsam extraktion av färg- och smakföreningar.

Vinmakarens stil och filosofi

Principer för ekologisk odling antas i vingården. Företaget är helt biodynamiskt och använder endast autoktona jästsvampar. Målet med just denna vingård är att producera eleganta viner, med ett minimum av sulfiter och så lite bearbetning i källaren som möjligt. Ogräsrensning och druvplockning sker fortfarande för hand, plöjning av mulor.

Inga produkter valda

Totalt: 0kr
Antal: 0st