S.A. Prüm

Prüm – Namnet Pruem har varit synonymt med kvalitetsvinproduktion i mellersta moseln i generationer. Familjen har odlat vingårdar och producerat vin i regionen sedan 1156.
Vingårdens namne, Sebastian Alois Prüm (1794-1871), hade sju söner av vilka endast Mathias (1835-1890) gifte sig. Han ägde 17 ha i mitten av 1800-talet som var den största privatägda vingården vid Mosel vid den tiden.
-
Mathias fick sju barn - döpte sitt tredje barn efter sin far, Sebastian Alois Prüm (1877-1959). Sebastian utökade sin familjs arv och etablerade vingården 1911. Hans näst äldsta barn, Raimund (1923-1971) fortsatte sin fars arbete och så har det gått framåt genom efterföljande generationer fram till idag. Vingården sköts nu av Raimund Prüm, även känd som "den röda Prüm".

Egendomen

Djupt nere i en smal trappa ligger vår gamla valvkällare som alltid är värd ett besök. Här kan våra viner mogna under perfekta klimatförhållanden innan de buteljeras.
-
I denna källare hittar du våra ädla Rieslingviner: pefektion i glaset. Detta är också hem för våra traditionella ekfat som heter Fuder. Tillverkade av lokal ek, dessa har en kapacitet på 1 000 liter och har använts för vinproduktion i mer än 60 år. Dessa fat ger inte en eksmak till vinerna som du skulle hitta med moderna barriquer, utan ger istället en subtil mikrooxidativ. Själva byggnaden är mer än 100 år gammal. Här förvarade man förr i tiden spannmålsskörden och konserverade verktyg och foder till boskapen. Idag finns mer än 200 kvadratmeter under vinden som fungerar som en populär plats för vinprovning, kulinariska upplevelser och lekplats för många andra evenemang. Bröllopsfirande äger rum här, och även Hugh Johnson har njutit av en Riesling under detta tak.Våra vingårdar grunden för kvalitet
-
Vingårdarna som förvaltas av S. A. Prüm är uteslutande planterade till Riesling på 13 hektar av de bästa vingårdarna i de branta sluttningarna av den mellersta Mosel.

Inga produkter valda

Totalt: 0kr
Antal: 0st