Ojai Vineyard

Nyckeln till att producera speciellt vin ligger i omsorgen om att odla druvorna.

 

Efter mer än 3 decennier på The Ojai Vineyard är det hantverket som håller mig motiverad och upphetsad över att driva en vingård. Den långsamma processen att bedöma resultatet av val som gjorts med erfarenhet och intuition är vad det handlar om – och att använda den kunskapen för att göra viner som passar en harmonisk vision. Att hålla platsen liten och hålla händerna i vinframställningen har gjort det möjligt för mig att fokusera på hantverk.
-
När man gör vin i Kalifornien, och särskilt i söder här, arbetar man med druvor som naturligt ger generositet. På denna breddgrad är det lätt att göra bombastiska monster, tricket är att hitta nyanser och elegans. Och det har varit strävan: att kombinera europeisk känsla av balans och finess med den sprudlande frukten från kustnära vingårdar i södra Kalifornien. Per definition har stora vingårdar något unikt att säga, och vi tar det som vår uppgift att fånga dessa egenskaper på ett tydligt och osminerat sätt.
-
Efter så många års erfarenhet har jag en god uppfattning om vad som kan förväntas av en viss vingård och försöker utforma vinframställningen för varje parti för att få fram sitt bästa. Vintage varierar, och det måste beaktas i processen - hantverk straffar stelhet och kräver anpassningsförmåga. Vi tar ett uppmärksamt men helt enkelt tillvägagångssätt när vi tittar på utvecklingen av vinerna i källaren och undviker att flytta, pumpa, finföra och filtrera. Det slutliga målet är att göra nästan ingenting och låta vingården uttrycka sin unika personlighet.

 

 

Inga produkter valda

Totalt: 0kr
Antal: 0st