Volpe Pasini

Hjärtat av komplexet, med sina kontor och källaren består av en arvsvilla med anor från 1596 och ett komplex av byggnader som omger villan. Inuti fastigheten på 20 000 kvadratmeter finns den månghundraåriga parken och en liten vingård i Ribolla Gialla, som påminner om Volpe Pasinis vinkallelse.
-
Med anor från 1600-talet finns dokument som vittnar om vinproduktionen på fastigheten. Företaget har sedan dess alltid uttryckt ett rent jordbrukskall, och under andra hälften av 1900-talet blev det uteslutande vinproducerande. Under 70-talet förde Volpe Pasini tillsammans med andra "banbrytande tillverkare" fruktig vinframställning till Italien och världen. Efter att ha lämnat logiken bakom vinerna i demijohns, koncentrerade de sin energi på forskningen för spetskompetens och till en närmare granskning av nya försäljningsställen på de internationella marknaderna (framför allt USA och Tyskland).
-
Numera säljer Volpe Pasini 50 % av sina viner utanför Italien, genom ett gediget kommersiellt nätverk som är mer än trettio år gammalt. Idag är Volpe Pasini mer vital och konkurrenskraftig än tidigare, efter att återigen hitta den solida basen och den innovativa viljan som har gjort det under de senaste decennierna till en av de viktigaste vingårdarna i Friuli Venezia Giulia. 

-

Jord, terroir och mikroklimat gör varje vinranka unik. 52 hektar vingårdar, varav hälften är för vita druvor och hälften är för röda druvor, på kullarna i Togliano och Prepotto, i de bästa vinodlingsområdena i Colli Orientali i Friuli.På fältet gör jord, underjord, topografi och mikroklimat varje vinstock unik.
-
I källaren lyfter gamla traditioner och modern teknik speciella druvor till extraordinära viner. Det är så att du i varje flaska hittar en värld av smaker, av land, av tradition och i namn av unikhet inom typiska.

 

Friuli

Italiens Côte d’Or för vita viner, Friuli, fortsätter att leda som Italiens toppregion för vita viner och alltfler spännande små producenter dyker upp på kartan. Den årgång som nu är aktuell, 1997, var extremt het i denna region vilket betydde mycket socker i druvorna och hög alkoholhalt i vinerna. De druvsorter som lever på sin elegans och sina esoteriska aromer (Sauvignon, Riesling etc) fick lida av att värmen ”brände” bort mycket av nyanserna medan druvor med mer ”kropp” (Tocai, Chardonnay, Ribolla) snarare gynnades med enorm kraft och längd.

 

Inga produkter valda

Totalt: 0kr
Antal: 0st