Med en delad passion för terroiren, druvan och det perfekta mat-vinparet, bestämde sig Michelin-kocken och vinmakaren i Rhônedalen att de skulle slå sig samman. Rhônedalen var det naturliga valet för deras första vin: en Saint-Joseph, en av världens mest prestigefyllda appellationer, följt av en Crozes-Hermitage. Detta är bara början på en spännande utforskning av terroirer, viner och gastronomiska rätter ...
Mötet
Två män, älskare av landet och dess produkter. Två kreativa och innovativa trail blazers. Drivs av en kärlek och respekt för terroiren.När de träffades knöts ett starkt band. Omedelbart. Naturligtvis.
-
Yannick Alléno, den begåvade trestjärniga kocken, känd för sin perfektionism. Hans kök återuppfinner traditionen och blandar klassicism med modernitet. Michel Chapoutier, vinmakaren i Rhônedalen och ambassadör och förkämpe för vinframställning i allmänhet. Hans viner speglar deras terroir och avslöjar deras sanning.
-
Detta möte skulle föda det första vinet i oktober 2010.
Couronne de Chabot. En Saint Joseph från trettio år gamla tomter av Syrah Tournon. Född i en vingård på en sluttning, som de två männen hade valt ut tillsammans, arbetade traditionellt och konverterade till biodynamisk vinodling. Eleganta mineralaromer, viol, lakrits.
-
Berättelsen fortsätter, passionen växer sig allt starkare. Passion för Rhônedalen. Passion för en terroir.