« Den lilla vingården Cerbaia ligger norr om bergsstaden Montalcino och har varit i hennes familjs ägo sedan 1920-talet, då de förvärvade den i fallfärdigt skick och senare restaurerade den från grunden. »
Historia
Cerbaia föddes i Montalcino, i hjärtat av Toscana mellan kullar och pittoreska landskap, 1978 från passionen för lokal vinodling av Fabio Pellegrini, en agronom som brinner för landet och dess produkter.
Om vingården
Företaget omfattar totalt 12 hektar, varav 5 är vingårdar. Den återstående marken planterades med Olive (300 träd), Åkermark (1,5 ha) och Bosco (2,7 ha).
Vinerna kommer från två vingårdar, Cerbaia och Bruciate på den karakteristiska toskanska galestroen. Vingårdarna är omgivna av medelhavsskrubb och växer i magra jordar, välstrukturerad, kritig jord: gråaktig lerig jord och lerig sten (miocen), en lerig märgel som bildas av en blandning av sand och kalksten; de ligger på en höjd av 350 meter över havet, mot nordväst, med ett varmt och torrt mikroklimat, dämpat av milda vindar, vilket också garanterar friskare vinstockar och druvor.
Tillverkningen av vinet
Montalcino är ett sätt att leva. Passionen för vin och för hela världen som omger det: charmen med att arbeta i källaren, engagemanget och tålamodet gömt i varje flaska. Höjden och klimatet i regionen runt Montalcino tillåter Sangiovese-druvorna i området att mogna mer fullständigt och konsekvent än på någon annan plats i Toscana; dessa faktorer bidrar till kropp, färg, extrakt och tannin som vanligtvis förknippas med Brunello di Montalcino.
Vinmakarens stil och filosofi
Cerbaias produktionsfilosofi är traditionell produktorienterad, där konsumenten tydligt kan känna igen territoriet och stilen hos detta exceptionella vin. Vår verksamhet är fortfarande fokuserad på att respektera naturen: vi ser till att våra viner återspeglar de geografiska och territoriella egenskaperna. En liten produktion av hög kvalitet som denna måste eftersträvas och kvalificerade och exceptionella kunder.
- Grundande år: 1978
- Ägare: Elena Pellegrini
- Oenolog: Giuseppe Gorelli
- Årlig produktion: ca. 17 000 flaskor
- Vingårdsområde: ca. 5 hektar
- Naturlig vinodling