E.Pira & Figli (Chiara Boschis)

E. Pira & Figli (Chiara Boschis) är en liten vingård belägen i den italienska underregionen Barolo, känd för sina distinkta vingårdsspecifika Nebbiolo-viner från olika Barolo-crus. Gården producerar även Barbera d'Alba och Dolcetto d'Alba.

-

Inledningsvis omfattade vingården endast 2,5 hektar (6 acres) vingårdar, främst belägna i Cannubi och Cannubi San Lorenzo-crus. Dessa prestigefyllda vingårdar levererar druvorna till gårdens Barolo Cannubi-vin och Barbera d'Alba. Dessutom kommer druvorna för ett annat vingårdsspecifikt Barolo från en halvt hektar stor tomt i Via Nuova, på Terlo-kullen.

-

År 2009 expanderade E. Pira & Figli genom att förvärva en 4 hektar (10 acres) stor egendom i Conterni, Monforte d'Alba. Denna vingård, planterad med yngre vinstockar, kommer så småningom att bidra till gårdens Barolo-produktion. För närvarande används frukten till Langhe Nebbiolo och Dolcetto d'Alba.

-

Vineriet, beläget i staden Barolo, använder moderna tekniker och jäser druvorna i temperaturreglerade rostfria ståltankar med automatiska nedtryckningar. Deras Barolos lagras i två år i nya franska barriquer, följt av ett år på flaska innan de släpps. Barbera lagras i 18 månader i andrahands ekfat, medan Dolcetto mognar i åtta månader i tredjehands träfat.

-

Chiara Boschis, nuvarande ägare och vinmakare, framhäver sitt namn på etiketterna för att undvika förväxling med andra Barolo-producenter, Pira och Pira Luigi.

Inga produkter valda

Totalt: 0kr
Antal: 0st